Minimuffins
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng bakmeel, rasp, suiker en een mespunt zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren door de karnemelk, en roer daarna de olie en het citroensap erdoor. Roer het vochtige karnemelkmengsel met een vork snel door het droge cakemeelmengsel. Het beslag hoeft niet glad te zijn, er mogen gerust wat klontjes in zitten. Doe het mengsel over in de bakvormpjes en schep op elke ongebakken muffin 1 tl jam. Bak de minimuffins in 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Minimuffins
nagerecht
null porties
115 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng bakmeel, rasp, suiker en een mespunt zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren door de karnemelk, en roer daarna de olie en het citroensap erdoor. Roer het vochtige karnemelkmengsel met een vork snel door het droge cakemeelmengsel. Het beslag hoeft niet glad te zijn, er mogen gerust wat klontjes in zitten. Doe het mengsel over in de bakvormpjes en schep op elke ongebakken muffin 1 tl jam. Bak de minimuffins in 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
300 g zelfrijzend bakmeel
100 g suiker
2 eieren
200 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie
100 g bosbessenjam
Dit heb je nodig
bakvorm voor minimuffins, ingevet