Spinaziesoep met croutons
Aan de slag
Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
In soeppan ui in olie 3-4 min. fruiten. Knoflook laatste 30 sec. meebakken. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper en 10 min. zachtjes laten doorkoken. In koekenpan boter smelten en broodblokjes op laag vuur tot goudbruine, krokante croutons bakken. Af en toe omschudden. Croutons bestrooien met zout en peper. Spinazie door basissoep roeren en soep nog 3-4 min. verwarmen, maar niet laten koken (spinazie mag niet verkleuren). Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met croutons en bieslook.
Spinaziesoep met croutons
voorgerecht
null personen
280 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
In soeppan ui in olie 3-4 min. fruiten. Knoflook laatste 30 sec. meebakken. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper en 10 min. zachtjes laten doorkoken. In koekenpan boter smelten en broodblokjes op laag vuur tot goudbruine, krokante croutons bakken. Af en toe omschudden. Croutons bestrooien met zout en peper. Spinazie door basissoep roeren en soep nog 3-4 min. verwarmen, maar niet laten koken (spinazie mag niet verkleuren). Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met croutons en bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak gesneden bladspinazie
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
125 ml crème fraîche
125 ml droge witte wijn
750 ml kippenbouillon
2 eetlepels boter
2 sneetjes oud witbrood
½ zakje verse bieslook
Dit heb je nodig
staafmixer