Spinaziesoep met notengehaktballen
Aan de slag
Pel de ui en knoflook en snijd grof. Hak de walnoten fijn. Meng het gehakt met walnoten, ei, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper en basilicum. Vorm gladde ballen. Verhit olie in pan en bak knoflook 2 min. Voeg spinazie, 1/2 l water en bouillontabletten toe, kook 5 min. op matig hoog vuur door. Roer regelmatig. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met basilicum, peper en zout. Laat de gehaktballen in soep in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden. Rooster de broodjes in broodrooster of onder hete grill in ca. 2 min goudbruin. Roer de soep goed door. Verdeel de soep over grote soepkommen. Geef de warme broodjes erbij.
Spinaziesoep met notengehaktballen
hoofdgerecht
null personen
644 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pel de ui en knoflook en snijd grof. Hak de walnoten fijn. Meng het gehakt met walnoten, ei, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper en basilicum. Vorm gladde ballen. Verhit olie in pan en bak knoflook 2 min. Voeg spinazie, 1/2 l water en bouillontabletten toe, kook 5 min. op matig hoog vuur door. Roer regelmatig. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met basilicum, peper en zout. Laat de gehaktballen in soep in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden. Rooster de broodjes in broodrooster of onder hete grill in ca. 2 min goudbruin. Roer de soep goed door. Verdeel de soep over grote soepkommen. Geef de warme broodjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
55 g ongebrande walnoten
350 g rundergehakt
3 tl verse basilicum
1 middelgroot ei
2 el traditionele olijfolie
450 g diepvries bladspinazie à la crème
2 tabletten kippenbouillon
1 pak afbakshoarmabroodje
Dit heb je nodig
staafmixer