Mediterrane kabeljauw uit de oven
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Olijven fijnhakken en mengen met kappertjes en tomaat. Kabeljauw op ingevette bakplaat leggen en bestrooien met zout en peper. Olijvenmengsel op kabeljauw scheppen en besprenkelen met helft van olie. Kabeljauw in midden van oven in ca. 12 min. gaarbakken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en in 6 min. beetgaar koken. Melk verwarmen. Puree maken van aardappels, warme melk en rest van olie. Op smaak brengen met zout en peper. Vis serveren met aardappelpuree en broccoli.
Mediterrane kabeljauw uit de oven
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Olijven fijnhakken en mengen met kappertjes en tomaat. Kabeljauw op ingevette bakplaat leggen en bestrooien met zout en peper. Olijvenmengsel op kabeljauw scheppen en besprenkelen met helft van olie. Kabeljauw in midden van oven in ca. 12 min. gaarbakken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en in 6 min. beetgaar koken. Melk verwarmen. Puree maken van aardappels, warme melk en rest van olie. Op smaak brengen met zout en peper. Vis serveren met aardappelpuree en broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
2 (roma)tomaten
100 g zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels kappertjes
2 schaaltjes kabeljauwfilet
6 eetlepels olijfolie
600 g broccoli
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakplaat, ingevet