Varkenshaasje met zoetzure saus
Aan de slag
In hapjespan olie verhitten en varkenshaasjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen. In bakvet gember 1 min. zachtjes bakken. Sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor roeren. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Saus al roerend aan de kook brengen. Varkenshaasjes in pan leggen en onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren. Zoveel vocht laten verdampen dat varkenshaasjes omhuld zijn met glanzende saus. Intussen in vijzel of met bolle kant van lepel peperkorrels kneuzen. In droge koekenpan gekneusde peperkorrels 1 min. roosteren tot geur vrijkomt. Varkenshaasjes uit pan nemen en bestrooien met zout. Vlees in plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Saus erover scheppen. Bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover strooien. Serveren met rijst en roergebakken peultjes.
Varkenshaasje met zoetzure saus
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan olie verhitten en varkenshaasjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen. In bakvet gember 1 min. zachtjes bakken. Sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor roeren. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Saus al roerend aan de kook brengen. Varkenshaasjes in pan leggen en onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren. Zoveel vocht laten verdampen dat varkenshaasjes omhuld zijn met glanzende saus. Intussen in vijzel of met bolle kant van lepel peperkorrels kneuzen. In droge koekenpan gekneusde peperkorrels 1 min. roosteren tot geur vrijkomt. Varkenshaasjes uit pan nemen en bestrooien met zout. Vlees in plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Saus erover scheppen. Bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover strooien. Serveren met rijst en roergebakken peultjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels olie
2 varkenshaasjes
1 cm verse gemberwortel
100 ml droge sherry
200 ml kippenbouillon
100 g donkere basterdsuiker
2 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels
1 bosuitje
Dit heb je nodig
vijzel