Citroenkip
Aan de slag
Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. Ei splitsen en eiwit loskloppen. In kom kip met losgeklopte eiwit, 1/2 eetlepel maizena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan. In wok olie verhitten en kip 5 minuten roerbakken. In vergiet laten uitlekken. In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen. Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken. Rest van maïzena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen. Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.
Citroenkip
hoofdgerecht
null personen
220 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. Ei splitsen en eiwit loskloppen. In kom kip met losgeklopte eiwit, 1/2 eetlepel maizena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan. In wok olie verhitten en kip 5 minuten roerbakken. In vergiet laten uitlekken. In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen. Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken. Rest van maïzena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen. Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
450 g kipfilet
1 ei
1 el maizena
4 el olie
100 ml kippenbouillon
1 el sojasaus
1½ el droge sherry
½ tl chilipoeder
1 bosuitje
Dit heb je nodig
wok