Knapperige kip-sesamruitjes
bewaar
bewaar

Knapperige kip-sesamruitjes

55 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kipfilet in stukken snijden en met sesamzaad pureren. Ei, sherry, 2 el maizena, 1 tl zout en peper naar smaak erdoor mengen. Bord invetten met beetje olie en kipmengsel erop uitstrijken tot laag van 1 cm dik. Bord met kipmengsel in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Kipmengsel in 10-12 min. afgedekt gaar stomen. Kipmengsel met keukenpapier droogdeppen en iets laten afkoelen. In kommetje gember door sojasaus roeren.

Kipmengsel in ruitjes van 3 x 4 cm snijden en een voor een voorzichtig door rest van maïzena wentelen. In wok of diepe koekenpan olie verhitten en kipruitjes in twee porties in 2-3 min. goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Kipruitjes op warme schaal leggen en serveren met dipsausje.

algemeenGebruik voor het stomen een stoompan of wok met stoomrekje en deksel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knapperige kip-sesamruitjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig