Spitskoolstamppot
Zachte spitskool, romige puree en kruidige gedroogde tomaten: dit is een heerlijk winterse stamppot.
Aan de slag
Verwarm de rookworst in ruim heet water voor 15 min. Bereid de puree met de melk volgens de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg het water toe aan het koolmengsel en laat het geheel 3 min. zachtjes koken. Snijd de tomaten in reepjes en de rookworst in plakjes. Meng de kaas, tomaatreepjes en het koolmengsel door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Garneer de stamppot met plakjes worst.
Spitskoolstamppot
Zachte spitskool, romige puree en kruidige gedroogde tomaten: dit is een heerlijk winterse stamppot.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rookworst in ruim heet water voor 15 min. Bereid de puree met de melk volgens de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg het water toe aan het koolmengsel en laat het geheel 3 min. zachtjes koken. Snijd de tomaten in reepjes en de rookworst in plakjes. Meng de kaas, tomaatreepjes en het koolmengsel door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Garneer de stamppot met plakjes worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 magere rookworst
180 g puree à la minute
150 ml halfvolle melk
2 grote uien
4 el traditionele olijfolie
300 g panklare spitskool
100 ml water
6 zongedroogde tomaten in olie
75 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
wok