Groenteloempia met pittige dip
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Breng de pruimen in 200 ml water aan de kook gedurende 5 minuten. Bak de loempia's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pruimen uitlekken, vang het vocht op en hak ze fijn. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en peper 1 min. Bak vervolgens de pruimen 1 min. mee. Schep het pruimenkookvocht, de ketjap en pindakaas door het pruimenmengsel en breng aan de kook. Blijf goed roeren. Serveer de saus bij de loempia's.
Groenteloempia met pittige dip
voorgerecht
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Breng de pruimen in 200 ml water aan de kook gedurende 5 minuten. Bak de loempia's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pruimen uitlekken, vang het vocht op en hak ze fijn. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en peper 1 min. Bak vervolgens de pruimen 1 min. mee. Schep het pruimenkookvocht, de ketjap en pindakaas door het pruimenmengsel en breng aan de kook. Blijf goed roeren. Serveer de saus bij de loempia's.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 diepvries groenteloempia's
6 gewelde pruimen zonder pit
1 teen knoflook
1 rode peper
1 el zonnebloemolie
4 el ketjap
2 el pindakaas