Zomerfruittaart
Aan de slag
Kneed de bloem en boter tot kruimelig deeg. Voeg 5 eetlepels water toe en kneed tot samenhangend deeg. Laat het deeg in plasticfolie 30 min. in koelkast laten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit (doorsnede van 30 cm). Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits de eieren en klop de eierdooiers los. Bestrijk het deeg ermee tot 5 cm van deegrand.
Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom samen met de frambozen, bramen, suiker en custardpoeder en meng voorzichtig door elkaar. Beleg het deeg met het fruit tot 7 cm van deegrand. Vouw de deegrand losjes over fruit. Klop het eiwit los en bestrijk de deegrand ermee. Hak de rietsuiker grof en bestrooi de deegrand ermee.
Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Serveer warm of koud. Lekker met opgeklopte slagroom of bol roomijs.
Zomerfruittaart
nagerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kneed de bloem en boter tot kruimelig deeg. Voeg 5 eetlepels water toe en kneed tot samenhangend deeg. Laat het deeg in plasticfolie 30 min. in koelkast laten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit (doorsnede van 30 cm). Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits de eieren en klop de eierdooiers los. Bestrijk het deeg ermee tot 5 cm van deegrand.
Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom samen met de frambozen, bramen, suiker en custardpoeder en meng voorzichtig door elkaar. Beleg het deeg met het fruit tot 7 cm van deegrand. Vouw de deegrand losjes over fruit. Klop het eiwit los en bestrijk de deegrand ermee. Hak de rietsuiker grof en bestrooi de deegrand ermee.
Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Serveer warm of koud. Lekker met opgeklopte slagroom of bol roomijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g tarwebloem
100 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
300 g gewelde pruimen zonder pit
125 g verse frambozen
150 g bramen
50 g kristalsuiker
1 el custardpoeder
8 rietsuikerklontjes
Dit heb je nodig
bakpapier