Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Roer in een kom 125 g boter (per taart) met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg 250 g bloem (per taart), de eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.
Wrijf in een andere kom de rest van de bloem met de havermout, de rest van de suiker, de rest van de boter en de koekkruiden met vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling. Schuif de taart iets onder het midden van de oven en bak in ca. 60 min. goudbruin en gaar.
Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen
null porties
310 kcal
15 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Roer in een kom 125 g boter (per taart) met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg 250 g bloem (per taart), de eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.
Wrijf in een andere kom de rest van de bloem met de havermout, de rest van de suiker, de rest van de boter en de koekkruiden met vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling. Schuif de taart iets onder het midden van de oven en bak in ca. 60 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
175 g ongezouten roomboter
150 g kristalsuiker
300 g tarwebloem
2 el koud water
50 g havermout
1 tl koekkruiden
4 Granny Smith appels
5 gewelde pruimen zonder pit
150 g verse blauwe bessen
2 el custardpoeder
Dit heb je nodig
taartvorm (Ø 28 cm)