Stamppot rode ui met rookworst
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden en met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Uien pellen en in ringen snijden. Rookworst verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In grote koekenpan spekjes ca. 4 minuten bakken. Uien toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meebakken. Intussen pruimen in stukjes snijden. Aardappels afgieten en er met melk puree van maken. Spekjes, ui en pruimen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en gembersiroop. Rookworst bij stamppot serveren.
Stamppot rode ui met rookworst
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden en met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Uien pellen en in ringen snijden. Rookworst verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In grote koekenpan spekjes ca. 4 minuten bakken. Uien toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meebakken. Intussen pruimen in stukjes snijden. Aardappels afgieten en er met melk puree van maken. Spekjes, ui en pruimen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en gembersiroop. Rookworst bij stamppot serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappels (kruimig)
0 zout en peper
500 g rode uien
1 rookworst
½ bakje magere spekblokjes
½ zakje gewelde pruimen zonder pit
100 ml melk
2 eetlepels gembersiroop
Dit heb je nodig
aardappelstamper