Hartige taart met artisjok
bewaar
bewaar

Hartige taart met artisjok

40 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Artisjokharten laten uitlekken in zeef, 6 el olie opvangen. In kom eieren loskloppen met slagroom en peper. Stoneleeks met helft van geitenkaas door eimengsel scheppen. Quichevormen bekleden met bakpapier. Eimengsel en artisjokharten over vormen verdelen. Kruiden en rest van geitenkaas erover strooien. Vormen besprenkelen met 2 el artisjokolie. Taart in 25-30 min. goudbruin bakken. Uit oven nemen en in vorm laten afkoelen. Ovengrill voorverwarmen. Romaatjes in vieren snijden en in bakblik of ovenschaal mengen met rest van artisjokolie. Bestrooien met zout en peper. Tomaat onder hete grill in 5 min. gaar roosteren, halverwege omscheppen. Tomaat in kom scheppen en mengen met citroenrasp, basilicum en peper.

Taart op kamertemperatuur laten komen. Rucola scheuren en op schaal leggen. Taart in punten snijden en op rucola stapelen. Tomatencompote ernaast scheppen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige taart met artisjok

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig