Artisjok-fetadip met rucolacress
Hiermee geef je je borrel een mediterrane touch.
Aan de slag
Laat de artisjokharten uitlekken, maar bewaar de olie. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak de spinazie in delen 3 min. op laag vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van de lepel het vocht eruit. Breng op smaak met peper en snijd fijn.
Verkruimel de feta. Doe de artisjokharten, spinazie en ²/³ van de feta in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel 1 el olie van de artisjokharten toe om het smeuïger te maken. Schep in een schaaltje. Garneer met de rucolacress en de rest van de feta.
Artisjok-fetadip met rucolacress
Hiermee geef je je borrel een mediterrane touch.
null personen
125 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Laat de artisjokharten uitlekken, maar bewaar de olie. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak de spinazie in delen 3 min. op laag vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van de lepel het vocht eruit. Breng op smaak met peper en snijd fijn.
Verkruimel de feta. Doe de artisjokharten, spinazie en ²/³ van de feta in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel 1 el olie van de artisjokharten toe om het smeuïger te maken. Schep in een schaaltje. Garneer met de rucolacress en de rest van de feta.
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
190 g gemarineerde artisjokharten
200 g verse spinazie
100 g feta
95 g rucolacress
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje