Sjalotten-geitenkaasquiche met croutons
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de rozemarijn en de helft van de knoflook 1 min. Voeg de sjalotten, suiker en peper en zout toe en bak de sjalotten op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Bekleed ondertussen de springvorm met het bladerdeeg. Ris de blaadjes van de takjes tijm uit de kruidenmix en snijd fijn. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper. Roer de tijm erdoor.
Verdeel het sjalotmengsel over de quichebodem. Verkruimel de geitenkaas. Pel de henneneitjes, halveer ze en verdeel ze (met de dooier naar boven) met de geitenkaas over het sjalotmengsel. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Maak ondertussen de croutons. Snijd het brood in stukjes. Snijd de salie en oregano uit de kruidenmix fijn. Meng het brood met de rest van de olie, de rest van de knoflook, de kruiden en peper. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat de laatste 10 min. onder de quiche in de oven. Schep na 5 min. om. Serveer de quiche met de croutons erop.
Croutons maken
Instructievideo - 01:14 min.
Sjalotten-geitenkaasquiche met croutons
hoofdgerecht
null personen
960 kcal
45 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de rozemarijn en de helft van de knoflook 1 min. Voeg de sjalotten, suiker en peper en zout toe en bak de sjalotten op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Bekleed ondertussen de springvorm met het bladerdeeg. Ris de blaadjes van de takjes tijm uit de kruidenmix en snijd fijn. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper. Roer de tijm erdoor.
Verdeel het sjalotmengsel over de quichebodem. Verkruimel de geitenkaas. Pel de henneneitjes, halveer ze en verdeel ze (met de dooier naar boven) met de geitenkaas over het sjalotmengsel. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Maak ondertussen de croutons. Snijd het brood in stukjes. Snijd de salie en oregano uit de kruidenmix fijn. Meng het brood met de rest van de olie, de rest van de knoflook, de kruiden en peper. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat de laatste 10 min. onder de quiche in de oven. Schep na 5 min. om. Serveer de quiche met de croutons erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bakje Italiaanse kruidenmix
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 netten sjalotten
1 el donkerbruine basterdsuiker
6 plakjes roomboterbladerdeeg
3 eieren
1 beker slagroom
150 g geitenkaas
6 henneneitjes
4 sneetjes witbrood
Dit heb je nodig
bakpapier, springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet