Vlaamse frieten
bewaar
bewaar

Vlaamse frieten

50 min. bereiden

2 ingrediënten

Aan de slag

Aardappels schillen en in lange, 1 cm dikke staafjes snijden. Afspoelen onder koud stromend water en aardappelstaafjes tot gebruik onder water bewaren. Staafjes afgieten en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot 160 °C. Vergiet of bakplaat dik bekleden met keukenpapier. Aardappelstaafjes in 3-4 gedeelten 'voorbakken': in ca. 5 min. gaar en bleekgeel frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.

Frituurolie verhitten tot 180 °C. Voorgebakken frieten in 3-4 gedeelten in ca. 5 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Licht bestrooien met zeezout en omschudden. Serveren met mayonaise.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vlaamse frieten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig