Frieten met tartarensaus
bewaar
bewaar

Frieten met tartarensaus

50 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Ei in ca. 8 minuten hard koken. Aardappels schillen, wassen en in lange staafjes van ca. 1 à 1 1/2 cm dik snijden. Afspoelen onder koud stromend water en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Ei pellen en fijnsnijden. Augurkjes fijnsnipperen. In kom mayonaise, ei en augurk door elkaar roeren. Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. Aardappelstaafjes in 3 à 4 gedeelten in ca. 4 minuten goudgeel frituren (voorbakken). Frieten in vergiet goed laten uitlekken. Af en toe omschudden.

Frituurolie verhitten tot ca. 180 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Frieten in 3 à 4 gedeelten in ca. 6 minuten mooi goudbruin, gaar en krokant frituren (afbakken). Frieten in vergiet laten uitlekken. Licht bestrooien met zout en even omschudden. Serveren met tartarensaus. Lekker bij mosselen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frieten met tartarensaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig