Flensjes met kriekensaus
Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar!
Aan de slag
Breng in een steelpan het helft van het bier, de helft van de vanillesuiker, de suiker en 1 mespunt kaneel aan de kook. Voeg de kersen toe en warm 3 min. mee. Roer het aardappelzetmeel met het water glad en bind de saus hiermee.
Roer in een kom de bloem, het ei, de rest van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel tot een glad beslag.
Verhit in een kleine koekenpan steeds een klontje boter en bak 4 flensjes van het beslag.
Verdeel de flensjes over de borden en verdeel de kersen, saus en het ijs erover. Bestrooi met de poedersuiker.
Flensjes met kriekensaus
Instructievideo - 02:40 min.
Flensjes met kriekensaus
Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar!
nagerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een steelpan het helft van het bier, de helft van de vanillesuiker, de suiker en 1 mespunt kaneel aan de kook. Voeg de kersen toe en warm 3 min. mee. Roer het aardappelzetmeel met het water glad en bind de saus hiermee.
Roer in een kom de bloem, het ei, de rest van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel tot een glad beslag.
Verhit in een kleine koekenpan steeds een klontje boter en bak 4 flensjes van het beslag.
Verdeel de flensjes over de borden en verdeel de kersen, saus en het ijs erover. Bestrooi met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 ml kriekbier
8 g vanillesuiker
2 el kristalsuiker
2 mespunten gemalen kaneel
300 g kersen in pot
2 tl aardappelzetmeel
1 el kraanwater
100 g tarwebloem
1 middelgroot ei
25 g ongezouten roomboter
4 bollen vanilleroomijs
1 el poedersuiker