Kaiserschmarrn op een stokje
Jodelahiti! Waan je in Oostenrijk met zelfgemaakte kaiserschmarnn op 'n stokje. Guten Appetit!
Aan de slag
Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
Verhit de boter in de koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel met de spatel elke kwart in 6 kleinere stukjes. Bak nog 3 min.
Neem twee stukjes kaiserschmarrn van gelijke grootte. Verdeel over 1 stukje wat kersenjam en druk de stukjes op elkaar als ‘sandwich’. Herhaal met alle stukjes kaiserschmarrn. Rijg aan elke prikker 1 kaiserschmarrn-‘sandwich’ en 1 kers. Verdeel de prikkers over een groot bord en bestuif met de poedersuiker.
Kaiserschmarrn op een stokje
Instructievideo - 00:42 min.
Kaiserschmarrn op een stokje
Jodelahiti! Waan je in Oostenrijk met zelfgemaakte kaiserschmarnn op 'n stokje. Guten Appetit!
null porties
60 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
Verhit de boter in de koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel met de spatel elke kwart in 6 kleinere stukjes. Bak nog 3 min.
Neem twee stukjes kaiserschmarrn van gelijke grootte. Verdeel over 1 stukje wat kersenjam en druk de stukjes op elkaar als ‘sandwich’. Herhaal met alle stukjes kaiserschmarrn. Rijg aan elke prikker 1 kaiserschmarrn-‘sandwich’ en 1 kers. Verdeel de prikkers over een groot bord en bestuif met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
50 g kristalsuiker
100 tarwebloem
100 volle melk
40 g ongezouten roomboter
100 g kersenjam
24 kersen in pot
5 g poedersuiker
Dit heb je nodig
koekenpannen met antiaanbaklaag Ø 24 cm
tapasprikkers