Cobbler
In het Engels is een cobble wat we in Nederland kennen als een kinderkopje. Daar is de taart dan ook naar vernoemd, de bovenkant van de stukjes deeg lijken op een paadje van steentjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de boter over de ovenschaal. Smelt de boter in 5 min. in de voorverwarmde oven. Laat de kersen uitlekken.
Meng ondertussen in een kom (per cobbler) 130 g bloem, 200 g kristalsuiker en de bakpoeder. Meng met de melk en verdeel zonder te roeren over de ovenschaal.
Dep de kersen droog. Meng in een kom de kersen met de rest van de bloem en suiker. Verdeel zonder te roeren over de ovenschaal. Bak in het midden van de oven in 50-60 min. gaar en goudbruin.
Verdeel de cobbler warm over de borden en serveer samen met het ijs.
Cobbler
In het Engels is een cobble wat we in Nederland kennen als een kinderkopje. Daar is de taart dan ook naar vernoemd, de bovenkant van de stukjes deeg lijken op een paadje van steentjes.
nagerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de boter over de ovenschaal. Smelt de boter in 5 min. in de voorverwarmde oven. Laat de kersen uitlekken.
Meng ondertussen in een kom (per cobbler) 130 g bloem, 200 g kristalsuiker en de bakpoeder. Meng met de melk en verdeel zonder te roeren over de ovenschaal.
Dep de kersen droog. Meng in een kom de kersen met de rest van de bloem en suiker. Verdeel zonder te roeren over de ovenschaal. Bak in het midden van de oven in 50-60 min. gaar en goudbruin.
Verdeel de cobbler warm over de borden en serveer samen met het ijs.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
700 g kersen in pot
150 g tarwebloem
250 g kristalsuiker
1 tl bakpoeder
240 ml volle melk
6 bollen kaneelijs
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 15 cm)