Rijke cheesecake met perziken
bewaar
bewaar

Rijke cheesecake met perziken

20 min. bereiden / 45 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Met mixer roomkaas, eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur tot glad mengsel kloppen. In andere kom slagroom lobbig kloppen. In vetvrije kom eiwitten met 1 el suiker tot pieken stijfkloppen. Slagroom door roomkaasmengsel mengen. Voorzichtig eiwitten erdoor spatelen. Beslag overdoen in springvorm. Perzikpartjes met bolle kant naar boven in beslag drukken, amandelschaafsel erover strooien. Taart in midden van oven in 45 min. goudbruin bakken.

algemeenVoor een goed eindresultaat is het van belang dat de slagroom echt lobbig is en de eiwitten zo stijf dat u de kom ondersteboven kunt houden. Anders is het mengsel bij begin al te dun en dat herstelt zich niet in de oven. De lucht in het eiwit is ook van belang voor het welslagen, spatelen dus en niet roeren, want dan verdwijnt het luchtige in het beslag.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijke cheesecake met perziken

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig