Rijke cheesecake met perziken
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Met mixer roomkaas, eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur tot glad mengsel kloppen. In andere kom slagroom lobbig kloppen. In vetvrije kom eiwitten met 1 el suiker tot pieken stijfkloppen. Slagroom door roomkaasmengsel mengen. Voorzichtig eiwitten erdoor spatelen. Beslag overdoen in springvorm. Perzikpartjes met bolle kant naar boven in beslag drukken, amandelschaafsel erover strooien. Taart in midden van oven in 45 min. goudbruin bakken.
Rijke cheesecake met perziken
nagerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Met mixer roomkaas, eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur tot glad mengsel kloppen. In andere kom slagroom lobbig kloppen. In vetvrije kom eiwitten met 1 el suiker tot pieken stijfkloppen. Slagroom door roomkaasmengsel mengen. Voorzichtig eiwitten erdoor spatelen. Beslag overdoen in springvorm. Perzikpartjes met bolle kant naar boven in beslag drukken, amandelschaafsel erover strooien. Taart in midden van oven in 45 min. goudbruin bakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g verse roomkaas
3 eieren
200 g suiker
1 el Amaretto
125 ml slagroom
3 perziken
1 zakje amandelschaafsel
Dit heb je nodig
mixer
springvorm doorsnede 24 cm, bekleed met bakpapier