Amandelpuddinkjes
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de Amaretto, maar laat niet koken. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto. Laat nog verder afkoelen.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de ricotta los en schep het Amaretto-gelatinemengsel en de helft van het amandelschaafsel erdoor. Spatel de slagroom er luchtig door en verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat minstens 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Stort de puddinkjes op 4 borden en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Lekker met een scheutje Amaretto erover.
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Amandelpuddinkjes
nagerecht
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de Amaretto, maar laat niet koken. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto. Laat nog verder afkoelen.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de ricotta los en schep het Amaretto-gelatinemengsel en de helft van het amandelschaafsel erdoor. Spatel de slagroom er luchtig door en verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat minstens 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Stort de puddinkjes op 4 borden en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Lekker met een scheutje Amaretto erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
150 ml amaretto
4 el amandelschaafsel
2 bekers slagroom
2 el suiker
½ bakje ricotta
Dit heb je nodig
4 puddingvormpjes of aluminium timbaaltjes (inhoud 125 ml)