Pruimen met ricotta en ijs
Aan de slag
Roer de ricotta, suiker, likeur en helft van de koekkruimels door elkaar.
Halveer de pruimen en verwijder de pit. Leg de pruimen op de bolle kant in de ovenschaal. Verdeel de ricotta over de pruimen en strooi de resterende koekkruimels erover.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pruimen in ca. 20 min. goudbruin. Verdeel de pruimen over 4 bordjes en schep een bol ijs ernaast.
Pruimen met ricotta en ijs
nagerecht
null personen
235 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Roer de ricotta, suiker, likeur en helft van de koekkruimels door elkaar.
Halveer de pruimen en verwijder de pit. Leg de pruimen op de bolle kant in de ovenschaal. Verdeel de ricotta over de pruimen en strooi de resterende koekkruimels erover.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pruimen in ca. 20 min. goudbruin. Verdeel de pruimen over 4 bordjes en schep een bol ijs ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el ricotta
1 el suiker
2 el amaretto
8 cantuccinikoekjes
8 pruimen
4 bolletjes kaneelijs
Dit heb je nodig
ovenschaal