Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Grote pan met 3 liter water aan de kook brengen. Amandelschaafsel in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren. Zijkant en bodem van taartvorm met amandelschaafsel bekleden. Citroen schoonboenen. Van schil 1 el rasp eraf raspen, citroen uitpersen. In kom roomkaas met mixer tot romige massa losroeren. Citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toevoegen. Een voor een eieren erdoor mixen, volgend ei pas toevoegen als vorige volledig is opgenomen. Vanillestokjes in de lengte opensnijden, met scherp mesje merg (vanillezaadjes) eruit schrapen en door kaasmengsel roeren. Met spatel regelmatig langs zijkant van beslagkom schrapen voor mooi egaal beslag. Beslag in ingevette taartvorm spatelen. Taartvorm 3 keer op aanrecht 'slaan' om overtollige lucht te verwijderen. Water voorzichtig in braadslede (in geopende oven) schenken. Taartvorm voorzichtig in waterbak plaatsen (au bain marie). Cheesecake in ca. 1 uur (of tot midden van cheesecake stevig aanvoelt) gaar bakken. Taart uit oven nemen en op rooster laten afkoelen. Intussen 1 sinaasappel schoonboenen en 1 el schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen. Rest van sinaasappels tot op vruchtvlees dik schillen. Sinaasappelpartjes met scherp mes tussen vliezen lossnijden en partjes eruit wippen. In pannetje 150 g suiker met 1 el water koken tot suiker begint te borrelen en licht te verkleuren. Suiker met sinaasappelsap afblussen. Sinaasappelrasp erdoor roeren. In kommetje aardappelzetmeel met 1 el water tot yoghurtdikte losroeren. Aardappelzetmeel op laag vuur door sinaasappelsaus roeren en blijven roeren tot saus wordt gebonden. Sinaasappelpartjes en munt door saus roeren. Sinaasappelcompote laten afkoelen en bij cheesecake serveren.
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
nagerecht
null porties
450 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Grote pan met 3 liter water aan de kook brengen. Amandelschaafsel in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren. Zijkant en bodem van taartvorm met amandelschaafsel bekleden. Citroen schoonboenen. Van schil 1 el rasp eraf raspen, citroen uitpersen. In kom roomkaas met mixer tot romige massa losroeren. Citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toevoegen. Een voor een eieren erdoor mixen, volgend ei pas toevoegen als vorige volledig is opgenomen. Vanillestokjes in de lengte opensnijden, met scherp mesje merg (vanillezaadjes) eruit schrapen en door kaasmengsel roeren. Met spatel regelmatig langs zijkant van beslagkom schrapen voor mooi egaal beslag. Beslag in ingevette taartvorm spatelen. Taartvorm 3 keer op aanrecht 'slaan' om overtollige lucht te verwijderen. Water voorzichtig in braadslede (in geopende oven) schenken. Taartvorm voorzichtig in waterbak plaatsen (au bain marie). Cheesecake in ca. 1 uur (of tot midden van cheesecake stevig aanvoelt) gaar bakken. Taart uit oven nemen en op rooster laten afkoelen. Intussen 1 sinaasappel schoonboenen en 1 el schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen. Rest van sinaasappels tot op vruchtvlees dik schillen. Sinaasappelpartjes met scherp mes tussen vliezen lossnijden en partjes eruit wippen. In pannetje 150 g suiker met 1 el water koken tot suiker begint te borrelen en licht te verkleuren. Suiker met sinaasappelsap afblussen. Sinaasappelrasp erdoor roeren. In kommetje aardappelzetmeel met 1 el water tot yoghurtdikte losroeren. Aardappelzetmeel op laag vuur door sinaasappelsaus roeren en blijven roeren tot saus wordt gebonden. Sinaasappelpartjes en munt door saus roeren. Sinaasappelcompote laten afkoelen en bij cheesecake serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g amandelschaafsel
1 citroen
800 g roomkaas
350 g suiker
3 eieren
2 vanillestokjes
4 sinaasappels
1 eetlepel aardappelzetmeel
½ zakje verse munt
Dit heb je nodig
braadslede
lage taartvorm (doorsnede ca. 25 cm), ingevet