Asperges met witte wijnsaus
Gebakken kip met asperges? Wist je niet, maar is een topcombi!
Aan de slag
Kook water in een aspergepan of hoge pan. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges dun, vanaf vlak onder de kop. Kook de asperges in ca. 15 min. gaar. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak in 10 min. bruin en gaar. Knip de peterselie fijn.
Bereid de saus met de rest van de boter, wijn en het water. Roer de peterselie door de saus. Serveer de asperges met kip, tagliatelle en saus.
Asperges met witte wijnsaus
Gebakken kip met asperges? Wist je niet, maar is een topcombi!
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook water in een aspergepan of hoge pan. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges dun, vanaf vlak onder de kop. Kook de asperges in ca. 15 min. gaar. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak in 10 min. bruin en gaar. Knip de peterselie fijn.
Bereid de saus met de rest van de boter, wijn en het water. Roer de peterselie door de saus. Serveer de asperges met kip, tagliatelle en saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
300 g groene tagliatelle
25 g ongezouten roomboter
400 g kipfilet
15 g verse peterselie
40 g mix voor aspergesaus
100 ml Sauvignon blanc witte wijn