Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In ruime pan water en wat zout aan de kook brengen. Paprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften in 5 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in water met zout in ca. 15 min. gaar koken. Knoflook met helft van olie mengen. Vis in ovenschaal leggen en met knoflookolie bestrijken. Schaal ca. 10 min. in oven zetten, tot vis net gaar is. Vis uit oven nemen en ovengrill voorverwarmen. Aardappels afgieten. Vis met staafmixer of keukenmachine pureren. Aardappels, crème fraîche, eierdooier en rest van olie toevoegen en tot zachte puree (brandade) mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Puntpaprika's hoog opvullen met brandade en op bakplaat leggen. Paprika's 15 cm onder grill schuivenen brandade in 5 min. goudbruin laten kleuren. Serveren met rucolasalade en knapperige ciabatta.
Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In ruime pan water en wat zout aan de kook brengen. Paprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften in 5 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in water met zout in ca. 15 min. gaar koken. Knoflook met helft van olie mengen. Vis in ovenschaal leggen en met knoflookolie bestrijken. Schaal ca. 10 min. in oven zetten, tot vis net gaar is. Vis uit oven nemen en ovengrill voorverwarmen. Aardappels afgieten. Vis met staafmixer of keukenmachine pureren. Aardappels, crème fraîche, eierdooier en rest van olie toevoegen en tot zachte puree (brandade) mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Puntpaprika's hoog opvullen met brandade en op bakplaat leggen. Paprika's 15 cm onder grill schuivenen brandade in 5 min. goudbruin laten kleuren. Serveren met rucolasalade en knapperige ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoete puntpaprika's
400 g kruimige aardappels
2 teentjes knoflook
100 ml olijfolie
400 g (verse) kabeljauwfilet
½ bekertje crème fraîche met verse kruiden
1 ei
2 el citroensap
Dit heb je nodig
staafmixer