Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto
Aan de slag
In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren. Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren. Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren. In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren. Regelmatig keren en met marinade bestrijken. Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.
Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto
null personen
475 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren. Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren. Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren. In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren. Regelmatig keren en met marinade bestrijken. Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
½ eetlepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel balsamicoazijn
100 ml olijfolie extra vierge
8 lamskoteletjes
½ zakje hazelnoten
1 zakje verse munt
2 eetlepels geraspte kaas
0 versgemalen vierseizoenenpeper
Dit heb je nodig
keukenmachine
BBQ kwast