Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels
Aan de slag
Rozemarijn van takjes rissen en grof hakken. In lage schaal marinade maken van olie, azijn, knoflook en rozemarijn. Koteletjes erdoor wentelen en smaken minstens 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. Vlees regelmatig omwentelen in marinade. Aardappels schoonboenen, 10 min. voorkoken en in vergiet laten afkoelen. Aardappels paar keer met vork inprikken. Elk apart verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Crème fraîche over 2 kommetjes verdelen. Mosterd, peper en zout door eerste kommetje roeren. Tomaat en olijven met zout en peper door tweede kommetje roeren.
Aardappels 20-25 min. tussen gloeiende houtskool leggen. Foliepakketjes met tang uit houtskool halen en iets laten afkoelen. Intussen koteletjes laten uitlekken, met keukenpapier marinade eraf vegen en vlees bestrooien met zout en peper. Vlees in 2 min. per kant rosé roosteren. Aardappels uitpakken, opensnijden en erin knijpen zodat kruim wat los komt. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Koteletjes en aardappels over warme borden verdelen, sausen apart erbij geven.
Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
60 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Rozemarijn van takjes rissen en grof hakken. In lage schaal marinade maken van olie, azijn, knoflook en rozemarijn. Koteletjes erdoor wentelen en smaken minstens 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. Vlees regelmatig omwentelen in marinade. Aardappels schoonboenen, 10 min. voorkoken en in vergiet laten afkoelen. Aardappels paar keer met vork inprikken. Elk apart verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Crème fraîche over 2 kommetjes verdelen. Mosterd, peper en zout door eerste kommetje roeren. Tomaat en olijven met zout en peper door tweede kommetje roeren.
Aardappels 20-25 min. tussen gloeiende houtskool leggen. Foliepakketjes met tang uit houtskool halen en iets laten afkoelen. Intussen koteletjes laten uitlekken, met keukenpapier marinade eraf vegen en vlees bestrooien met zout en peper. Vlees in 2 min. per kant rosé roosteren. Aardappels uitpakken, opensnijden en erin knijpen zodat kruim wat los komt. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Koteletjes en aardappels over warme borden verdelen, sausen apart erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 takjes rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 teentjes knoflook
12 lamskoteletjes
4 grote vastkokende aardappels
200 ml crème fraîche
2 eetlepels scherpe mosterd
0 versgemalen zwarte peper
3 zongedroogde tomaten
8 zwarte olijven
Dit heb je nodig
4 vellen aluminiumfolie, dubbelgevouwen