Volkorenspaghetti met ricotta en geroosterde groenten
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Broccoli in kleine roosjes verdelen. Stronk dun schillen en in plakjes snijden. In braadslede broccoli, champignons, paprika, ui, knoflook en tijm door elkaar scheppen. Olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper. Braadslede 15 cm onder hete grill schuiven en groente in ca. 25 min. gaar roosteren, regelmatig omscheppen. Intussen spaghetti in 10-12 min. beetgaar koken. In kom ricotta mengen met citroensap, peterselie, zout, peper en 200 ml kookvocht van spaghetti. Spaghetti afgieten en terugdoen in pan. Saus erdoor roeren en geheel nog even zachtjes verwarmen. Spaghetti over vier diepe borden verdelen. Geroosterde groente erop scheppen. Serveren met geraspte kaas.
Volkorenspaghetti met ricotta en geroosterde groenten
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Broccoli in kleine roosjes verdelen. Stronk dun schillen en in plakjes snijden. In braadslede broccoli, champignons, paprika, ui, knoflook en tijm door elkaar scheppen. Olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper. Braadslede 15 cm onder hete grill schuiven en groente in ca. 25 min. gaar roosteren, regelmatig omscheppen. Intussen spaghetti in 10-12 min. beetgaar koken. In kom ricotta mengen met citroensap, peterselie, zout, peper en 200 ml kookvocht van spaghetti. Spaghetti afgieten en terugdoen in pan. Saus erdoor roeren en geheel nog even zachtjes verwarmen. Spaghetti over vier diepe borden verdelen. Geroosterde groente erop scheppen. Serveren met geraspte kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 broccoli
250 g kastanjechampignons
1 gele paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tijm
3 eetlepels olijfolie extra vierge
400 g volkoren spaghetti
2 eetlepels citroensap
1 bakje ricotta
½ zakje verse peterselie
100 g grofgeraspte pittige kaas
Dit heb je nodig
braadslede