Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.
Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Doe de peterselie en amandelen met 4 el olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.
Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.
Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Doe de peterselie en amandelen met 4 el olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
295 g gegrilde rode paprika's in pot
125 ml Alpro cuisine rijst
15 g verse peterselie
25 g geroosterde amandelen
5½ el traditionele olijfolie
150 g volkoren spaghetti
250 g broccoli
1 teen knoflook
125 g cherrytomaten aan de tak
Dit heb je nodig
staafmixer