Biefstuk met gepocheerd ei
bewaar
bewaar

Biefstuk met gepocheerd ei

20 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Knoflook pellen en in reepjes snijden. Biefstuk rondom bestrooien met peper en knoflook. Vlees afgedekt ca. 30 minuten laten staan.

In pan ca. 1 liter water met azijn en 3/4 eetlepel zout aan de kook brengen. Intussen in koekenpan boter verhitten. Vlees bestrooien met zout. Vlees met knoflook in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Intussen eieren één voor één vlak boven kokend water breken en voorzichtig erin laten glijden. Water tegen de kook aan houden en eieren in ca. 4 minuten gaar laten worden. Vlees op warme borden leggen. Citroensap en 1 eetlepel water bij achtergebleven bakvet schenken en aanbaksels los roeren. Jus over vlees schenken. Ei met schuimspaan uit pan scheppen en op vlees leggen. Garneren met takje peterselie. Lekker met (in olijfolie) gebakken aardappels en gestoofde doperwtjes.

algemeenIn heel Portugal serveert men 'bitoque', dit is biefstuk met knoflook en citroenjus zoals in dit recept. Men legt een gepocheerd eitje op de biefstuk en serveert er patat bij. Dit recept is een variant op bitoque.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk met gepocheerd ei

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig