Garnalen in het zuur
Aan de slag
Ui pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en halveren. In pan olie verhitten en ui met knoflook en laurier op laag vuur in ca. 5 min. glazig bakken. Peper erboven verkruimelen. Koriander grof hakken. Azijn bij uimengsel schenken. Garnalen en koriander erdoor roeren en op laag vuur nog ca. 3 min. verwarmen. Garnalen in marinade laten afkoelen en minstens 24 uur afgedekt in koelkast zetten.
(Garnalen ca. 30 min. van tevoren uit koelkast nemen.) Garnalen in marinade met cocktailprikkers als borrelhapje serveren (voor ca. 8 personen) of als voorgerecht met brood en gemengde groene sla met koriander (voor 4 personen).
Garnalen in het zuur
voorgerecht
null personen
230 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en halveren. In pan olie verhitten en ui met knoflook en laurier op laag vuur in ca. 5 min. glazig bakken. Peper erboven verkruimelen. Koriander grof hakken. Azijn bij uimengsel schenken. Garnalen en koriander erdoor roeren en op laag vuur nog ca. 3 min. verwarmen. Garnalen in marinade laten afkoelen en minstens 24 uur afgedekt in koelkast zetten.
(Garnalen ca. 30 min. van tevoren uit koelkast nemen.) Garnalen in marinade met cocktailprikkers als borrelhapje serveren (voor ca. 8 personen) of als voorgerecht met brood en gemengde groene sla met koriander (voor 4 personen).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
75 ml olijfolie
1 laurierblaadje
1 gedroogd chilipepertje
4 takjes koriander
3 el witte-wijnazijn
2 bakjes roze garnalen