Konijn in het zuur
Aan de slag
Konijn bestrooien met zout en peper. Ui pellen en in ringen snijden. Winterwortel schillen en in plakken snijden. Selderijknol schoonmaken en in blokjes snijden. Van peterselie 4 takjes fijn hakken. Groenten in kom leggen en konijn, peterselie, laurier, kruidnagels en jeneverbessen erop leggen. Azijn mengen met 1 1/2 dl water en azijnmengsel over groenten en konijn in kom gieten. Alle ingrediënten goed mengen. Konijn afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten en konijn af en toe keren.
Konijn uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruin bakken. Marinade met groenten en kruiden in pan schenken en konijn in ca. 1 uur en 30 minuten afgedekt op laag vuur gaar stoven. Konijn uit pan nemen en op schaal leggen. Stroop door groentesaus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door groentesaus te mengen.) Saus over stukken konijn scheppen. Garneren met rest van takjes peterselie. Serveren met gekookte aardappels.
Konijn in het zuur
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
120 min. bereiden
720 min. wachten
Aan de slag
Konijn bestrooien met zout en peper. Ui pellen en in ringen snijden. Winterwortel schillen en in plakken snijden. Selderijknol schoonmaken en in blokjes snijden. Van peterselie 4 takjes fijn hakken. Groenten in kom leggen en konijn, peterselie, laurier, kruidnagels en jeneverbessen erop leggen. Azijn mengen met 1 1/2 dl water en azijnmengsel over groenten en konijn in kom gieten. Alle ingrediënten goed mengen. Konijn afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten en konijn af en toe keren.
Konijn uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruin bakken. Marinade met groenten en kruiden in pan schenken en konijn in ca. 1 uur en 30 minuten afgedekt op laag vuur gaar stoven. Konijn uit pan nemen en op schaal leggen. Stroop door groentesaus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door groentesaus te mengen.) Saus over stukken konijn scheppen. Garneren met rest van takjes peterselie. Serveren met gekookte aardappels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ konijn
0 zout en versgemalen peper
1 ui
1 winterwortel
½ selderijknol
6 takjes peterselie
1 laurierblad
2 kruidnagels
8 jeneverbessen
400 ml azijn
75 g boter
2 theelepels appelstroop
1½ eetlepel aardappelmeel
Dit heb je nodig
keukenpapier