Mosselen in kruidige tomatensaus
bewaar
bewaar

Mosselen in kruidige tomatensaus

Met specerijen als komijn, koriander een een pepertje krijgt de tomatensaus bij deze mosselen extra smaak.

30 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen. Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien. Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander. Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.

algemeenGeen grote pan? Verdeel de saus dan over twee pannen en bereid de mosselen in twee gedeeltes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselen in kruidige tomatensaus

Met specerijen als komijn, koriander een een pepertje krijgt de tomatensaus bij deze mosselen extra smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig