Mosselen koken
Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.
Aan de slag
Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.
Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.
Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
Mosselen koken
Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.
Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.
Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
1 middelgrote ui
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
15 g verse peterselie
1½ el milde olijfolie
1 gedroogd laurierblaadje
250 ml droge witte wijn
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan