Eieren in een potje
Als je dít ontbijtje serveert op bed, scoor je echt punten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Knip de bieslook heel fijn boven een kommetje. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, en rol ze in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes.
Schep in elk ingevet souffléschaaltje 1 el slagroom. Verdeel de helft van de verse kruiden over de schaaltjes. Strooi de peper en eventueel zout erover. Breek boven elk schaaltje 1 ei en schep op elk ei weer 1 el slagroom. Verdeel de rest van de bieslook en basilicum erover. Strooi de kaas, peper en eventueel zout erover. Vul de braadslede (of grote ovenschaal) tot de helft met heet water.
Zet de schaaltjes in de braadslede. Zet de braadslede in het midden van de oven laat de eieren in ca. 15 min. stollen.
Eieren in een potje
Als je dít ontbijtje serveert op bed, scoor je echt punten!
null personen
190 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Knip de bieslook heel fijn boven een kommetje. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, en rol ze in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes.
Schep in elk ingevet souffléschaaltje 1 el slagroom. Verdeel de helft van de verse kruiden over de schaaltjes. Strooi de peper en eventueel zout erover. Breek boven elk schaaltje 1 ei en schep op elk ei weer 1 el slagroom. Verdeel de rest van de bieslook en basilicum erover. Strooi de kaas, peper en eventueel zout erover. Vul de braadslede (of grote ovenschaal) tot de helft met heet water.
Zet de schaaltjes in de braadslede. Zet de braadslede in het midden van de oven laat de eieren in ca. 15 min. stollen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse basilicum
12½ g verse bieslook
8 el verse slagroom
4 grote eieren
4 el geraspte belegen 30+ kaas
Dit heb je nodig
éénpersoonssouffléschaaltjes
braadslede