Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook wat: hét borrelhapje voor op je verjaardagsfeestje.
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom (houd 1 el achter). Maak een kuiltje in het midden en schenk hier 1 el olie en het water samen met een snufje zout in. Kneed het mengsel tot soepel deeg. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in vier gelijke balletjes. Bedek de balletjes met een vochtige theedoek en laat ca. 20 min. rusten.
Hak intussen de peterselie en spinazie fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit in een ruime pan 1 el olie en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de spinazie, peterselie, nootmuskaat en chilipoeder toe en meng het geheel goed door. Meng de bloem erdoor en voeg de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Meng de kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem. Rol de deegballetjes uit tot dunne lappen van ca. 15 cm. doorsnee. Bestrijk de koekenpan met anti-aanbaklaag dun met 1 el olie en verhit. Bak 1 deeglapje tot dit er bruin gespikkeld uitziet.
Bestrijk de bovenkant van het deeg dun met 1 el olie en draai het brood om. Verdeel 1/4 van de spinazievulling gelijkmatig over de gebakken kant van het brood. Neem uit de pan zodra de onderkant van het brood ook gebakken is. Rol op en wikkel in een stuk bakpapier. Bereid de rest van de broodjes op dezelfde wijze. Serveer warm.
Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook wat: hét borrelhapje voor op je verjaardagsfeestje.
null porties
340 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom (houd 1 el achter). Maak een kuiltje in het midden en schenk hier 1 el olie en het water samen met een snufje zout in. Kneed het mengsel tot soepel deeg. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in vier gelijke balletjes. Bedek de balletjes met een vochtige theedoek en laat ca. 20 min. rusten.
Hak intussen de peterselie en spinazie fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit in een ruime pan 1 el olie en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de spinazie, peterselie, nootmuskaat en chilipoeder toe en meng het geheel goed door. Meng de bloem erdoor en voeg de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Meng de kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem. Rol de deegballetjes uit tot dunne lappen van ca. 15 cm. doorsnee. Bestrijk de koekenpan met anti-aanbaklaag dun met 1 el olie en verhit. Bak 1 deeglapje tot dit er bruin gespikkeld uitziet.
Bestrijk de bovenkant van het deeg dun met 1 el olie en draai het brood om. Verdeel 1/4 van de spinazievulling gelijkmatig over de gebakken kant van het brood. Neem uit de pan zodra de onderkant van het brood ook gebakken is. Rol op en wikkel in een stuk bakpapier. Bereid de rest van de broodjes op dezelfde wijze. Serveer warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g tarwebloem
4 el traditionele olijfolie
75 ml kraanwater
30 g verse peterselie
200 g spinazie
1 ui
3 tenen knoflook
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
1½ tl chilipoeder
125 ml volle melk
75 g geraspte Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
vochtige theedoek
deegroller
bakpapier