Spinazieballetjes met Parmezaan
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. (blancheren). Giet af in een vergiet, laat afkoelen en duw er zo veel mogelijk vocht uit. Hak fijn.
Maal het brood en de kaas fijn in de keukenmachine. Meng het brood-kaasmengsel met de eieren, nootmuskaat en knoflook door de spinazie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai er ca. 30 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 5 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm of koud.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Spinazieballetjes met Parmezaan
null personen
325 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. (blancheren). Giet af in een vergiet, laat afkoelen en duw er zo veel mogelijk vocht uit. Hak fijn.
Maal het brood en de kaas fijn in de keukenmachine. Meng het brood-kaasmengsel met de eieren, nootmuskaat en knoflook door de spinazie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai er ca. 30 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 5 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakken spinazie
4 sneetjes witbrood
50 g Parmezaanse kaas
2 eieren
1 mespunt nootmuskaat
1 teen knoflook
8 el olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine