Eikopjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de cappuccinokopjes of ramequins in met de boter en bestrooi met de kaas, zodat de binnenkant bedekt is. Breek in elk kopje 2 eieren en 1 eidooier en bestrooi met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Bedek elk kopje met aluminiumfolie en zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk daar voorzichtig kokend water in tot het water aan de buitenkant net zo hoog staat als het ei aan de binnenkant. Zet 12 tot 15 min. in de oven, of tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog vloeibaar zijn. Als de eieren goed zijn, haalt u de ovenschaal of braadslee uit de oven. Schep er wat water uit tot u de kopjes met een ovenhandschoen kunt oppakken. Serveer ieder eitje met wat gegrilde groene asperges, bimi of andere groenten om te dippen, of lekker geroosterd brood.
Eikopjes
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de cappuccinokopjes of ramequins in met de boter en bestrooi met de kaas, zodat de binnenkant bedekt is. Breek in elk kopje 2 eieren en 1 eidooier en bestrooi met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Bedek elk kopje met aluminiumfolie en zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk daar voorzichtig kokend water in tot het water aan de buitenkant net zo hoog staat als het ei aan de binnenkant. Zet 12 tot 15 min. in de oven, of tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog vloeibaar zijn. Als de eieren goed zijn, haalt u de ovenschaal of braadslee uit de oven. Schep er wat water uit tot u de kopjes met een ovenhandschoen kunt oppakken. Serveer ieder eitje met wat gegrilde groene asperges, bimi of andere groenten om te dippen, of lekker geroosterd brood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el boter
2 el Parmezaanse kaas
6 eieren
0 nootmuskaat
Dit heb je nodig
ovenschaal, ramequins (kleine keramieken schaaltjes), ingevet