Gestoofd konijnenbout met stroop
Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft...
Aan de slag
Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte. Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout. Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.
Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.
Gestoofd konijnenbout met stroop
Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft...
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte. Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout. Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.
Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 konijnenbouten
300 g sjalotten
40 g ongezouten roomboter
3 tl gedroogde tijm
100 g magere spekreepjes
300 ml Gigondas rode wijn
380 ml wildfond
2 el maizena
3 el koud water
½ tl gemalen kaneel
3 el peren-appelstroop