Gestoofd konijnenbout met stroop
bewaar
bewaar

Gestoofd konijnenbout met stroop

Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft...

20 min. bereiden / 2 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte. Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout. Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.

Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.

combinatietipLekker met de aardappelpuree met mosterd en gekookte haricots verts.
variatietipZijn konijnenbouten in jouw Albert Heijn niet (meer) verkrijgbaar? Kippenbouten zijn in deze stoofschotel ook heel lekker. Die hoef je maar 1 uur te stoven in plaats van 2 uur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofd konijnenbout met stroop

Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft...

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig