Parelhoen in wijn
bewaar
bewaar

Parelhoen in wijn

1 uur 25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verdeel de parelhoen met een scherp mes in 8 stukken (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne reepjes. Snijd de pruimen in stukjes. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.

Bak ondertussen in een grote koekenpan de spekreepjes in ca. 3 min. al omscheppend krokant. Voeg de bosui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de knoflook toe en roer erdoor. Roer scheutje voor scheutje de wijn en de port erdoor tot er een lichtgebonden saus ontstaat.

Voeg de pruimen, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en giet het geheel bij de parelhoen in de pan. Stoof de parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar, keer af en toe. Roer de crème fraîche door het gerecht. Serveer met krieltjes en sperziebonen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Parelhoen in wijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig