Parelhoen in wijn
Aan de slag
Verdeel de parelhoen met een scherp mes in 8 stukken (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne reepjes. Snijd de pruimen in stukjes. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.
Bak ondertussen in een grote koekenpan de spekreepjes in ca. 3 min. al omscheppend krokant. Voeg de bosui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de knoflook toe en roer erdoor. Roer scheutje voor scheutje de wijn en de port erdoor tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
Voeg de pruimen, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en giet het geheel bij de parelhoen in de pan. Stoof de parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar, keer af en toe. Roer de crème fraîche door het gerecht. Serveer met krieltjes en sperziebonen.
Parelhoen in wijn
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
85 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de parelhoen met een scherp mes in 8 stukken (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne reepjes. Snijd de pruimen in stukjes. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.
Bak ondertussen in een grote koekenpan de spekreepjes in ca. 3 min. al omscheppend krokant. Voeg de bosui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de knoflook toe en roer erdoor. Roer scheutje voor scheutje de wijn en de port erdoor tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
Voeg de pruimen, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en giet het geheel bij de parelhoen in de pan. Stoof de parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar, keer af en toe. Roer de crème fraîche door het gerecht. Serveer met krieltjes en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 parelhoen
1 teen knoflook
6 bosuien
250 g gewelde pruimen zonder pit
30 g ongezouten roomboter
75 g magere spekreepjes
750 ml Gigondas rode wijn
100 ml rode port
400 ml kraanwater
60 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
keukenpapier