Vlaamse visserssalade met haring
bewaar
bewaar

Vlaamse visserssalade met haring

20 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappels, halveer deze en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappelstukjes in ruim kokend water met zout en laat ca. 8 min. net gaar koken. Spoel ondertussen de bonen af met water en laat deze goed uitlekken. Giet de aardappelstukjes af, meng met de bonen en bonenkruid en laat afkoelen. Halveer de bietjes en snij in stukjes. Snij de haringfilets in schuine stukjes van ca. 1 cm en schep samen met de bietjes door het aardappel- bonenmengsel.

Pel de sjalot. Roer de sjalot, augurken en fijngesneden petersele met de mosterd door de mayonaise. Meng de saus door de salade en verdeel deze over de borden. Voeg eventueel peper toe. Rasp de citroen en snijd deze in partjes. Knip ondertussen de peterselie fijn. Garneer de citroen met de peterselie en serveer met witbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vlaamse visserssalade met haring

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig