Vlaamse visserssalade met haring
Aan de slag
Schil de aardappels, halveer deze en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappelstukjes in ruim kokend water met zout en laat ca. 8 min. net gaar koken. Spoel ondertussen de bonen af met water en laat deze goed uitlekken. Giet de aardappelstukjes af, meng met de bonen en bonenkruid en laat afkoelen. Halveer de bietjes en snij in stukjes. Snij de haringfilets in schuine stukjes van ca. 1 cm en schep samen met de bietjes door het aardappel- bonenmengsel.
Pel de sjalot. Roer de sjalot, augurken en fijngesneden petersele met de mosterd door de mayonaise. Meng de saus door de salade en verdeel deze over de borden. Voeg eventueel peper toe. Rasp de citroen en snijd deze in partjes. Knip ondertussen de peterselie fijn. Garneer de citroen met de peterselie en serveer met witbrood.
Vlaamse visserssalade met haring
voorgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappels, halveer deze en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappelstukjes in ruim kokend water met zout en laat ca. 8 min. net gaar koken. Spoel ondertussen de bonen af met water en laat deze goed uitlekken. Giet de aardappelstukjes af, meng met de bonen en bonenkruid en laat afkoelen. Halveer de bietjes en snij in stukjes. Snij de haringfilets in schuine stukjes van ca. 1 cm en schep samen met de bietjes door het aardappel- bonenmengsel.
Pel de sjalot. Roer de sjalot, augurken en fijngesneden petersele met de mosterd door de mayonaise. Meng de saus door de salade en verdeel deze over de borden. Voeg eventueel peper toe. Rasp de citroen en snijd deze in partjes. Knip ondertussen de peterselie fijn. Garneer de citroen met de peterselie en serveer met witbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g vastkokende aardappelen
220 g limabonen in blik
1 tl gedroogd bonenkruid
2 gekookte bieten
4 haringfilets
1 sjalot
2 zoetzure augurken
10 g verse peterselie
1 el Franse mosterd
100 ml mayonnaise fine
1 citroen
2 takjes verse peterselie