Aardappelsalade met doperwten
bewaar
bewaar

Aardappelsalade met doperwten

Met een zachte, frisse dressing van yoghurt met citroen, knoflook, kappertjes en munt.

20 min. bereiden / 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 9 min. de doperwten toe.

Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers 1 helft uit. Snijd de knoflook en kappertjes fijn en voeg met het rasp, sap, de mosterd en de helft van de munt toe aan de yoghurt.

Giet de aardappelen en doperwten af, doe ze terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan nog 5 min. stomen. Laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de bietjes in parten en schep voorzichtig om met de aardappelen, doperwten, yoghurtdressing en de helft van de sla. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de rest van de sla over een platte schaal. Schep de aardappelsalade erop. Verdeel de rest van de munt erover.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelsalade met doperwten

Met een zachte, frisse dressing van yoghurt met citroen, knoflook, kappertjes en munt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig