Aardappelsalade met doperwten
Met een zachte, frisse dressing van yoghurt met citroen, knoflook, kappertjes en munt.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 9 min. de doperwten toe.
Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers 1 helft uit. Snijd de knoflook en kappertjes fijn en voeg met het rasp, sap, de mosterd en de helft van de munt toe aan de yoghurt.
Giet de aardappelen en doperwten af, doe ze terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan nog 5 min. stomen. Laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de bietjes in parten en schep voorzichtig om met de aardappelen, doperwten, yoghurtdressing en de helft van de sla. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de rest van de sla over een platte schaal. Schep de aardappelsalade erop. Verdeel de rest van de munt erover.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Aardappelsalade met doperwten
Met een zachte, frisse dressing van yoghurt met citroen, knoflook, kappertjes en munt.
bijgerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 9 min. de doperwten toe.
Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers 1 helft uit. Snijd de knoflook en kappertjes fijn en voeg met het rasp, sap, de mosterd en de helft van de munt toe aan de yoghurt.
Giet de aardappelen en doperwten af, doe ze terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan nog 5 min. stomen. Laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de bietjes in parten en schep voorzichtig om met de aardappelen, doperwten, yoghurtdressing en de helft van de sla. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de rest van de sla over een platte schaal. Schep de aardappelsalade erop. Verdeel de rest van de munt erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
200 g verse doperwten
15 g verse munt
1 citroen
1 teen knoflook
2 el kappertjes
1 tl Franse mosterd
2 el Griekse yoghurt
250 g gekookte bieten
80 g slamelange landkers