Polenta met gorgonzola
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. In pan polenta, 3/4 liter koud water en zout door elkaar roeren. Al roerend met vork langzaam aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken; blijven roeren. Polentamengsel in ovenschaal overdoen en afdekken met aluminiumfolie. Polenta in midden van oven in 1 à 1 1/2 uur gaar bakken tot alle vocht verdampt is. Gorgonzola in kleine stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Uit oven gorgonzola en rest van boter door polenta roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erover strooien.
Polenta met gorgonzola
bijgerecht
null personen
395 kcal
100 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. In pan polenta, 3/4 liter koud water en zout door elkaar roeren. Al roerend met vork langzaam aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken; blijven roeren. Polentamengsel in ovenschaal overdoen en afdekken met aluminiumfolie. Polenta in midden van oven in 1 à 1 1/2 uur gaar bakken tot alle vocht verdampt is. Gorgonzola in kleine stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Uit oven gorgonzola en rest van boter door polenta roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g polenta (maïsgries)
40 g roomboter
1 theelepel zout
125 g gorgonzola
10 blaadjes verse basilicum
0 (versgemalen) peper
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter
aluminiumfolie