Romige polenta met parrano snippers
Het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.
Aan de slag
Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Snijd de champignons in plakjes.
Voeg al roerend de polenta toe aan de bouillon. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Voeg de boter en de Parrano snippers toe en roer goed door.
Bak ondertussen de champignons in de olie goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tijm en de champignons toe, met eventueel bakvocht.
Verdeel de polenta over diepe borden. Schep het gehakt-champignonmengsel erover, bestrooi met de rest van de Parrano snippers en garneer met de waterkers.
Romige polenta met parrano snippers
Het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Snijd de champignons in plakjes.
Voeg al roerend de polenta toe aan de bouillon. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Voeg de boter en de Parrano snippers toe en roer goed door.
Bak ondertussen de champignons in de olie goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tijm en de champignons toe, met eventueel bakvocht.
Verdeel de polenta over diepe borden. Schep het gehakt-champignonmengsel erover, bestrooi met de rest van de Parrano snippers en garneer met de waterkers.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml water
½ paddenstoelenbouillontablet
400 g champignons
50 g polenta maisgries
25 g ongezouten roomboter
80 g parrano snippers
2 el (olijf)olie
150 g rundergehakt
1 tl gedroogde tijm
40 g waterkers