Polenta ai funghi
bewaar
bewaar

Polenta ai funghi

Oorspronkelijk komt polenta uit Noord-Italië en was het vooral een gerecht voor de armen. Toen werd het nog gemaakt van graan, tegenwoordig van maisgriesmeel en wordt vaak geserveerd als pap of puree.

20 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Trek de koningsoesterzwammen in draden van een ½ cm dik uit elkaar en snijd de champignons in parten. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de zwam, champignon en ui 8-10 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

Breng ondertussen een pan met het water aan de kook. Voeg zodra het water kookt al roerend met een garde in delen de polenta en het zout toe. Kook al roerend met de garde in 7-8 min. tot een smeuïge pap.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn. Schep de boter en de Parmezaanse kaas door de polenta en roer tot een egaal mengsel. Verdeel de polenta over borden. Verdeel daar de paddenstoelen over en verkruimel de gorgonzola erboven. Bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

variatietipLekker met taleggio-kaas in plaats van gorgonzola. Snijd de taleggio in blokjes en schep de helft door de polenta.
achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Polenta ai funghi

Oorspronkelijk komt polenta uit Noord-Italië en was het vooral een gerecht voor de armen. Toen werd het nog gemaakt van graan, tegenwoordig van maisgriesmeel en wordt vaak geserveerd als pap of puree.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig