Koningsoesterzwam coquilles met pastinaakpuree
bewaar
bewaar

Koningsoesterzwam coquilles met pastinaakpuree

Van koningsoesterzwammen maak je heerlijke coquilles waar geen schelpdier aan te pas komt! Dit voorgerechtje maak je af met pastinaakpuree.

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de stelen van de oesterzwammen in de breedte in stukken van 2-3 cm dik. Snijd de rest heel fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de oesterzwamcoquilles 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en bak de fijngesneden oesterzwammen 1-2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de blokjes met de knoflook in water in 6 min. beetgaar.

Maak ondertussen de gremolata: snijd de peterselie en de rest van de knoflook zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de peterselie met de olijfolie, knoflook, 1 el citroensap (per 4 personen) en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet de pastinaak af, maar vang een kopje kookvocht op. Pureer de pastinaak met de knoflook en crème fraîche met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep een volle eetlepel pastinaakpuree in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm. Verdeel de koningsoesterzwamcoquilles over de borden en garneer met de fijngesneden oesterzwam en de gremolata.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koningsoesterzwam coquilles met pastinaakpuree

Van koningsoesterzwammen maak je heerlijke coquilles waar geen schelpdier aan te pas komt! Dit voorgerechtje maak je af met pastinaakpuree.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig