Koningsoesterzwam coquilles met pastinaakpuree
Van koningsoesterzwammen maak je heerlijke coquilles waar geen schelpdier aan te pas komt! Dit voorgerechtje maak je af met pastinaakpuree.
Aan de slag
Snijd de stelen van de oesterzwammen in de breedte in stukken van 2-3 cm dik. Snijd de rest heel fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de oesterzwamcoquilles 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en bak de fijngesneden oesterzwammen 1-2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de blokjes met de knoflook in water in 6 min. beetgaar.
Maak ondertussen de gremolata: snijd de peterselie en de rest van de knoflook zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de peterselie met de olijfolie, knoflook, 1 el citroensap (per 4 personen) en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pastinaak af, maar vang een kopje kookvocht op. Pureer de pastinaak met de knoflook en crème fraîche met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep een volle eetlepel pastinaakpuree in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm. Verdeel de koningsoesterzwamcoquilles over de borden en garneer met de fijngesneden oesterzwam en de gremolata.
Koningsoesterzwam coquilles met pastinaakpuree
Van koningsoesterzwammen maak je heerlijke coquilles waar geen schelpdier aan te pas komt! Dit voorgerechtje maak je af met pastinaakpuree.
voorgerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stelen van de oesterzwammen in de breedte in stukken van 2-3 cm dik. Snijd de rest heel fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de oesterzwamcoquilles 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en bak de fijngesneden oesterzwammen 1-2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de blokjes met de knoflook in water in 6 min. beetgaar.
Maak ondertussen de gremolata: snijd de peterselie en de rest van de knoflook zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de peterselie met de olijfolie, knoflook, 1 el citroensap (per 4 personen) en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pastinaak af, maar vang een kopje kookvocht op. Pureer de pastinaak met de knoflook en crème fraîche met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep een volle eetlepel pastinaakpuree in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm. Verdeel de koningsoesterzwamcoquilles over de borden en garneer met de fijngesneden oesterzwam en de gremolata.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
280 g AH Biologisch Koningsoesterzwammen
25 g ongezouten roomboter
200 g pastinaken
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 citroen
2 el extra vierge olijfolie
50 g crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer