Pastinaakpuree met tijm
bewaar
bewaar

Pastinaakpuree met tijm

Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.

30 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in water met zout.

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino Romano.

Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en pecorino toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olijfolie.

algemeenJe kunt de pastinaakpuree 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
combinatietipLekker bij gebakken witvis en sperziebonen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaakpuree met tijm

Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig