'Carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam
bewaar
bewaar

'Carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam

Deze 'carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam zorgt voor een waar koningsmaal aan de kersttafel!

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de oesterzwammen in dunne plakken van een 1⁄2 cm. Doe in een kom, voeg ¼ olie toe en schep om.

Gril de oesterzwammen in delen in 3 min. op hoog vuur gaar, keer halverwege. Schep uit de pan en laat afkoelen.

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de knoflook, peterselie, het citroensap en -rasp met de rest van de olie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Snijd ondertussen de vijgen in vieren. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller.

Verdeel de oesterzwammen over 4 borden. Verdeel de knoflook-peterselieolie, pijnboompitten, vijgen en kaas erover. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de balsamicoazijn.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam

Deze 'carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam zorgt voor een waar koningsmaal aan de kersttafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig