'Carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam
Deze 'carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam zorgt voor een waar koningsmaal aan de kersttafel!
Aan de slag
Snijd de oesterzwammen in dunne plakken van een 1⁄2 cm. Doe in een kom, voeg ¼ olie toe en schep om.
Gril de oesterzwammen in delen in 3 min. op hoog vuur gaar, keer halverwege. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de knoflook, peterselie, het citroensap en -rasp met de rest van de olie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Snijd ondertussen de vijgen in vieren. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller.
Verdeel de oesterzwammen over 4 borden. Verdeel de knoflook-peterselieolie, pijnboompitten, vijgen en kaas erover. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de balsamicoazijn.
'Carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam
Instructievideo - 00:50 min.
'Carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam
Deze 'carpaccio' van gegrilde koningsoesterzwam zorgt voor een waar koningsmaal aan de kersttafel!
voorgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de oesterzwammen in dunne plakken van een 1⁄2 cm. Doe in een kom, voeg ¼ olie toe en schep om.
Gril de oesterzwammen in delen in 3 min. op hoog vuur gaar, keer halverwege. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de knoflook, peterselie, het citroensap en -rasp met de rest van de olie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Snijd ondertussen de vijgen in vieren. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller.
Verdeel de oesterzwammen over 4 borden. Verdeel de knoflook-peterselieolie, pijnboompitten, vijgen en kaas erover. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de balsamicoazijn.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
280 g koningsoesterzwammen
4 el olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 citroen
40 g pijnboompitten
3 verse vijgen
40 g Parmezaanse kaas
25 g rucola
2 el balsamicoazijn