Ovenschotel met groene kool en kernhem
Aan de slag
Kook de kool in ruim kokend water met zout. Voeg na 5 min. de maccheroni toe en kook nog 5 min. tot de kool en pasta beetgaar zijn. Laat uitlekken en schep in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in de koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de salie toe en roerbak nog ca. 2 min.
Schep het champignonmengsel en de helft van de kaasblokjes in de ovenschaal door de pasta en kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van de kaasblokjes erover.
Bak de pastaschotel in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer met een tomatensalade.
Pastaschotel in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Serveren met tomatensalade.
Ovenschotel met groene kool en kernhem
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Kook de kool in ruim kokend water met zout. Voeg na 5 min. de maccheroni toe en kook nog 5 min. tot de kool en pasta beetgaar zijn. Laat uitlekken en schep in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in de koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de salie toe en roerbak nog ca. 2 min.
Schep het champignonmengsel en de helft van de kaasblokjes in de ovenschaal door de pasta en kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van de kaasblokjes erover.
Bak de pastaschotel in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer met een tomatensalade.
Pastaschotel in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Serveren met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g gesneden groene kool
500 g maccheroni
50 g boter
1 bakje kastanjechampignons
300 g Kernhem
2 tenen knoflook
0 salieblaadjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet